Søppel i naturperle

Røykens befolkning har blitt veldig god til å kildesortere søppel. Hvorfor finner vi da stadig vekk søppel i store mengder i kommunens friområder?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det er to måter av forsøpling som irriterer de fleste av oss og som gjør Røyken mindre grønn og trivelig.
Vi kaster da ikke søppel på gulvet hjemme eller gamle møbler over i naboens hage?
Vi har muligens blitt for vant til at det offentlige rydder opp i alt, men dette handler også om uvaner og ikke minst muligheter for å bli kvitt søppel. Det hadde vært greit med flere søppeldunker til småsøppel som sprer seg på steder der mange mennesker samles. Eksempler på slike steder er bussholdeplasser som f.eks. ved Rortunet hvor søppelet flyter og hvor det ikke er plassert søppeldunker.

Miljø

Foto: Tore Hogstad

Holdninger.
Man kan fundere over hvilke holdninger mennesker har som dumper seng, sofa og annen søppel ned i Åroselva rett under et skilt som stadfester forbud mot akkurat dette. Det utrolige er jo at det er ca. 2 km til Follestad hvor slik søppel kan leveres gratis og hvor serviceinnstilte ansatte forklarer og hjelper.
Vær positiv.
Det hjelper ikke bare å irritere seg. Hvis vi alle tenker positivt og konstruktivt vil det over tid bli bedre. Vi må få plassert ut flere søppeldunker. Vi kan ta med en pose og fjerne søppel langs veier og stier når vi går tur. Det er faktisk slik at jo mindre søppel som flyter rundt i naturen jo mindre forsøpling blir det. Det er vanskeligere å kaste søppel i en ren og ryddig natur.

Tore Hogstad
Nestleder Røyken Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**