Freidig ordfører i Sigdal

Runolv Stegane (V) reagerer kraftig på at ordfører Kari Ask i leserbrev i Bygdeposten legger skylda på han for at Sigdal kommune ikke har svart på høringa om framtidig utdanningstilbud i Buskerud.
-Det er skuffende å registrere at ordføreren, på en utspekulert måte, prøver å velte skylda for at Sigdal ikke har svart over på meg som varaordfører, skriver bl.a. Stegane i tilsvar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Freidig ordfører

Valgbilde

Foto: Knut Arne Jenssen

Av Runolv Stegane, gruppeleder V og varaordfører i Sigdal
Ordfører i Sigdal og regionrådsleder for Midt Buskerud Kari Ask er ikke lite freidig når hun i sitt leserbrev i BP lørdag prøver å løpe unna sitt lederansvar.

Det kom sist uke kritikk fra rektor ved Rosthaug videregående skole fordi verken Sigdal, Modum eller Krødsherad har svart på høringa om det framtidige undervisningstilbudet i Buskerud. Fristen var 20. august. Det var 50 dager, eller nesten to måneder å reagere på.

Det er skuffende å registrere at ordføreren, på en utspekulert måte, prøver å velte skylda for at Sigdal ikke har svart over på meg som varaordfører. Hun uttrykker seg slik at leserne får inntrykk av at jeg var fungerende ordfører i den ordinære sommerferien.

Det rette er at jeg var ordfører fra 17.- til 24. august. Jeg var altså ordfører de to siste dagene før høringsfristens utløp. Jeg kunne ha reagert om jeg hadde kjent til at Sigdal ikke hadde svart. Når en ordfører skal ha fri og varaordfører overtar, må det være en klar forutsetning at ordføreren varsler om aktuelle saker som skal følges opp. Jeg fikk ikke noe varsel, verken om denne eller om andre saker jeg burde løse de 5-6 arbeidsdagene jeg var ordfører. Det kom heller ikke noen melding fra rådmannen som normalt forbereder høringssvar.

Jeg ble kjent med at Sigdal, Modum og Krødsherad ikke hadde svart på høringa gjennom oppslag i BP for ei uke siden. Da reagerte jeg umiddelbart med brev (e-post) til Sigdal kommune og til Regionrådet for Midt Buskerud ved Kari Ask. Det må være irritasjon over mitt initiativ som får ordføreren til å slå om seg med påstander uten rot i virkeligheten.

Det er positivt at ordføreren nå vil sørge for at Sigdal og Regionrådet gir høringssvar. Det bør skje raskt siden saken skal behandles i fylkeskommunens hovedutvalg for utdanning 14. september. Det betyr at svaret, i beste fall, kan bli kjent for utvalgets medlemmer før møtet.

For ettertida håper jeg at ordføreren i Sigdal er litt mer ydmyk og lærer seg å ta sjølkritikk for åpenbare tabber. Det bør være unødvendig å minne om at ordføreren har en plikt til å stå fram som en samlende leder for hele det politiske miljøet i kommunen.

Vi må slå ring om – og styrke Rosthaug

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**