1000 bedrifter på 20 dager

Grunnlaget for fremtidens verdiskapning i Norge legges i dag. Mange av de bedriftene som skal sikre arbeid og velferd i landet vårt når oljeeventyret er over må skapes nå!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Mange av de bedriftene som skal sikre arbeid og velferd i landet vårt når oljeeventyret er over må skapes nå!

Det haster, for trenden er klar. Oljeproduksjonen synker og det er kun på grunn av fortsatt stor utvinning av gass at inntektene til staten fortsatt opprettholdes, men det varer ikke evig. Derfor trenger vi kloke hoder og villige hender som kan skape ny næringsvirksomhet i landet vårt. Vi må etablere en kultur for gründere og verdiskaping for å sikre velferden for fremtiden.

Det er et paradoks at oljepengene etter hvert er blitt gründerne største fiende. Det virker som alle tar verdiskapningen for gitt, og dagens finanspolitikk handler i hovedsak om fordeling og bevilginger. Vi fokuserer for lite på hvordan Norge skal skape nye arbeidsplasser.

Vi må derfor hente flere ideer og forslag fra eksisterende småbedriftene om hvordan vi skal kunne skape en bedre hverdag for de som allerede har sett mulighetene og skapt sin egen arbeidsplass, slik at vi kan gjøre det enda lettere for andre å gjøre det samme. Det er bakgrunnen for at venstrefolk over hele landet i disse dager besøker deler av det lokale næringslivet.

Hans-Carl Tveit

Vi vil lytte og lære for å utvikle en ny politikk for gründere og entreprenørskap.

Les hele innlegget til Hans-Carl Tveit

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**