Får vi positivt vedtak for Vinterkjærkrysset i dag

Det spørsmålet får vi svar på i løpet av kvelden, for akkurat nå diskuterer Aust Agder Fylkesting spørsmålet om ny bomstasjon vest for Lillesand. I det ekstraordinære møtet er spørsmålet om å involvere et nytt fullskala Vinterkryss i bompengefinansieringen. Innstillingen fra Transportkmiteen ble 7 – 3 og da er det bare å krysse fingrene for Vinterkjær!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Jan Einar Henriksen (V) setter sin lit til at fylkestingspolitikerne innlemmer et nytt fullskala Vinterkjærkryss i bompengsfinansieringen for Aust Agder

Jan Einar Henriksen (V) setter sin lit til at fylkestingspolitikerne innlemmer et nytt fullskala Vinterkjærkryss i bompengsfinansieringen for Aust Agder

Risør Venstre har lenge jobbet aktivt for å få på plass et fullskala Vinterkjærkryss og GS veg med lys fra Vinterkjær til Frydendal i Risør, og har sett med skepsis på planene om kun å endre høyden i de eksisterende planer.

Det ville være en gledens dag dersom Aust Agder Fylkesting i dagens ekstraordinære møte innlemmet et nytt fullskala Vinterkjærkryss i forbindelse med ny bompengeinnkreving vest for Lillesand uttaler leder i Risør Venstre Jan Einar Henriksen i en kommentar. Jeg håper bare vedtaket kommer så tidlig at jeg rekker å flagge i kveld avslutter Henriksen optimistisk.

17. august 2010 leverte Risør bystyre følgende uttalelse til ny bompengestasjon vest for Lillesand:

Risør kommune viser til høringsdokument fra Aust-Agder fylkeskommune datert 22.06.10, og gir sin tilslutning til forslag om justering av bompengeinnkrevingen på E 18 (Justering av E 18 Aust-Agderpakka – Forskuttering av planmidler til E 18 Arendal – Tvedestrand). Forslaget fordeler innkrevingspunktene for bompenger langs E 18 i fylket på en – etter forholdene – god måte, samtidig som forslaget genererer økte inntekter til planlegging av E 18 og andre nødvendige veitiltak/trafikksikkerhetstiltak.
Risør kommune gir sin tilslutning til at økte bompengeinntekter nyttes til følgende tiltak i prioritert rekkefølge: • Planlegging E 18 Arendal • Tvedestrand Planlegging og bygging av gang- og sykkelveg fv. 402 Storemyr • Birkeland Planlegging og bygging av gang- og sykkelveg E 18 Tvedestrand grense – Lillevåje

Videre viser Risør kommune til St. prp. nr 30 (2000-2001) som la til grunn at dagens Aust- Agderpakke også skulle løse utbygging av bl.a. E 18/Vinterkjærkrysset innenfor parsellen Brokelandsheia-Vinterkjær. Risør kommune vil nå – på det sterkeste – anmode om at omtalte tiltak (E 18-Vinterkjærkrysset) gjennomføres snarest mulig og innenfor dagens Aust-Agder pakke. Fylkeskommunen anmodes om å medvirke til at tiltaket gjennomføres.

Videre vil kommunen henlede oppmerksomheten på strekningen E 18 Vinterkjær-Tvedestrand og behovet for midtdeler som et midlertidig trafikksikkerhetstiltak i påvente av ordinær veibevilgning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**