Bidra til at Holmen kan bi et smykke!

Risør Venstre vil bidra til at Holmen kan bli et “smykke”, ja slik formulerte Risør Venstre ett av sine 6 delmål under Kultur og Næring ved kommunevalget i 2007. Torsdag skal Risør bystyre sluttbehandle reguleringsplan for Holmen, og med 2 enstemmige vedtak i HU for plan, miljø og tekniske tjenester er det all grunn til å anta at det også blir et enstemmig vedtak i Bystyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Ved valget i 2007 sa Risør Venstre at de ønsket å bidra til at Holmen kan bli et

Ved valget i 2007 sa Risør Venstre at de ønsket å bidra til at Holmen kan bli et “smykke”
Foto: Jan Einar Henriksen

Risør Venstre har i hele prosessen jobbet aktivt for at det skal bli en realistisk og gjennomførbar utbygging på Holmen, hvor både utbygger, kommune, naboer og publikums interesser blir best mulig ivaretatt, bl.a. ved at det åpnes for tilgang til strandsonen rundt hele Holmen.

Risør Venstre støtter rådmannens innstilling i saken, og den lyder slik: “Regileringsplan og reguleringsbestemmelser for Holmen – datert 19.03.10 – godkjennes med de endringer som følger av saksfremleggets vurderinger og kommentarer, og i henhold til bestemmelsene i plan og bygningslovens § 12-12.

Før det iverksettes tiltak i planområdet skal det foreligge godkjent utbyggingsavtale mellom Risør kommune og eierne av eiendommen Solsiden 1 (gnr 16 bnr 745 og 1346)

Gjeldende reguleringsplan for Holmen datert 23.01.97 oppheves, med unntak av fortausareal i Steinvika”

I etterkant av bystyrets endelige vedtak vil det følge en rekke detaljplaner om fargevalg, elforsyning, osv osv og det er først når disse planene kommer å plass at vi får en full oversikt over det endelige visuelle uttrykk på Holmen.

Risør Venstre ønsker utbyggerne lykke til med det videre arbeid og håper å se Holmen ferdig utbygd sommeren 2013. Samtidig håper vi andre positive næringsprosjekt kan se dagens lys i kjølvannet av utbyggingen på Holmen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**