Ulvik-ordfører i Hardangerdebatt

Mona Hellesnes, ordfører i Ulvik og sentralstyremedlem i Venstre, debatterer “monstermaster” på åpningsmøtet til Studentersamfunnet i Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Mona Hellesnes

Foto: Facebook

Fra Studentersamfunnets Facebookside:

Første seier er vunnet for motstanderne av mastene i Hardanger. Men hva nå? Studentersamfunnet ønsker nye og gamle medlemmer velkommen til å feire høstens programslipp med kraftdebatt og festivitas.

Regjeringen fikk ikke mindre enn hele turistindustrien, miljøvernorganisasjonene og en samlet opposisjon på nakken da krafttraseen fra Sima til Samnanger ble vedtatt bygget før sommerferien. Målet var å sikre kraftforsyningen til berg…ensområdet, og beslutningen hvilte på en utredning fra Statnett.

En sjøkabel vil verne det unike fjordlandskapet i Hardanger, men innebærer samtidig et prishopp på 3,1 milliarder kroner. Er det da virkelig samfunnsøkonomisk lønnsomt å bygge sjøkabel? Motstanderne av Statsnetts traséforslag peker på ringvirkningene det vil få for reiselivsbransjen og spør seg hvordan man kan sette en prislapp på naturen.

Vestlendinger raser mot det de kaller østlandsarroganse i regjeringskvartalet. Men overser motstanderne av linjen de reelle utfordringene bergensregionen står overfor med et stadig økende behov for strøm? Tok regjeringen rett og slett en nødvendig, men upopulær beslutning da de sa ja til kraftlinjen?

Kvelden byr også på musikalske innslag fra de evigunge herrene i Studentersangforeningen, dyktige artister fra Bergen Filharmoniske Orkester og talentfulle studenter fra Griegakademiet.

…………………………………………..

Innledere
Per Rune Henriksen- Stortingsrepresentant, Ap
Siri Meling- Stortingsrepresentant, Høyre
Mona Hellesnes- Ordfører, Ulvik kommune, Venstre
Håkon Borgen, konserndirektør Statnett

………………………………………………………..

Sted:Tivoli, Det Akademiske Kvarter
Dato:fredag 27. august 2010
Klokkeslett:19:15
Vert: Pål Andreas Sætre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**