Tar bedriftene på pulsen

Venstre går nå ut og lytter til næringslivet mens Regjeringen er opptatt av å fjerne private barnehageaktører.- Halvorsens utspill er skremmende, sier fylkesleder Roar Sollied i en pressemelding om Venstres Bedriftskampanje, som starter nå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Venstre skal på 20 dager, fram til 7. september, besøke 1000 bedrifter i landet. -Målet er først og fremst å lytte og få større innsikt i hverdagen til bedrifts-Norge for å skape et bedre grunnlag for den nasjonale og lokale næringspolitikken, sier fylkesleder Roar Sollied, som starter sin besøksrunde hos De 5 Vinmakeran i Tromsø fredag.

Skremt av Regjeringens holdninger
-Venstre har fokus på småbedriftene, for god småbedriftspolitikk er også god storbedriftspoltikk, men ikke nødvendigvis omvendt, sier Sollied. Som styreleder i en næringshage har han også opplevd hvor mange som sliter med å komme i gang med egen bedrift og hvor mange som må gi opp. – Vi må få langt bedre vilkår for næringsdrivende her i landet i stedet for å spille dem ut, sier Sollied og synes Kristin Halvorsens utspill mot private barnehager er direkte skremmende. — Den sosialistiske regjeringen hadde ikke nådd målene om barnehagedekning hvis ikke de private hadde vært med, fastslår han. —Det må være lov å tjene penger for ærlige og viktige tjenester, ikke minst hvis det kan gjøres bedre og billigere enn i offentlig sektor. Hvis noen tjener mer enn andre, har vi sannelig et skattesystem som fanger opp dette, sier Sollied.

Bedre vilkår for etablere
Venstre mener at skatt ikke bare skal brukes til å øke Statens inntekter på kort sikt. —Skattesystemet kan styre adferd, og fremme positiv aktivitet, både miljømessig og næringsmessig. Hva om vi lot selvstendig næringsdrivende få sosiale rettigheter som tilsvarer arbeidstakernes rettigheter, rett til bunnfradrag, redusert trygdeavgift, bortfall av arbeidsgiveravgift for lærlinger, lettelser eller bortfall av arveavgift i familiebedrifter, spør Sollied. Han håper på en næringspolitikk som kan virke stimulerende og gjøre det langt enklere å starte egen bedrift både i forhold til økonomi og skjemavelde. —Ungt Entreprenørskap i skolen er et viktig prosjekt, men vi må også ha en nasjonal politikk som gjør at elevene senere kan blomstre og gi framtidens næringsliv vekst. Det vil virkelig gi nasjonen inntekter, og i motsatt fall dør initiativene og landets velferd settes i fare, avslutter Sollied, som gjerne tar i mot invitasjoner fra bedrifter i Troms.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**