Oppglødd etter bedriftsbesøk

Eivind Brenna (ordfører i Vestre Slidre) og Christian Mikkel Dobloug (nestleder i Oppland Venstre) er oppglødd etter en serie bedriftsbesøk de siste to dagene. – 11 bedrifter på to dager i Gjøvik, Toten, Vinstra og Bjorli gir mersmak, sier en oppglødd Dobloug på telefon fra Vinstra.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Brenna (bildet) og Dobloug har besøkt 11 bedrifter i Oppland siden kampanjestarten i går.

Brenna (bildet) og Dobloug har besøkt 11 bedrifter i Oppland siden kampanjestarten i går.

Bredden i bedriftene Brenna og Dobloug har besøkt er imponerende: En privat barnehjemsinstitusjon på Toten, reklamebyrå på Gjøvik, sykkelreperatør på Lomoen og en dekkforhandler på Vinstra er blant de besøkte bedriftene i Oppland.

– Alle er meget åpne og positive. Kanskje litt undrende og spente på hvorfor vi gjør dette. De har ikke hatt besøk fra politikere før, og er opptatt av at forslagene deres ikke bare blir lagt i skuffen, sier Dobloug.

 - Dokken Bil holder liv i 292 skoleplasser på Vinstra. Det er fantastisk, utbasunerer Dobloug.

– Dokken Bil holder liv i 292 skoleplasser på Vinstra. Det er fantastisk, utbasunerer Dobloug.
Foto: Nicoline bay

Liker ikke snyltestempel
– Bedriftseierne vi har snakket med syns skattetrykket er helt ok. De betaler verken for mye eller for lite, mener de. De synes tvert om at skatt er viktig for å ha et bra samfunn, men de er opptatt av hvordan skattepengene brukes. Dessuten er satsingen på småbedriftene for slapp, og noen er skeptiske til Innovasjon Norge som i større grad burde premiere de som lykkes.

Les: Alt om Venstres bedriftskampanje.

– En annen gjennomgangstone er at bedriftseierne er lei av å bli fremstilt som snyltere som løper fra samfunnsansvaret sitt. De føler seg ikke tatt på alvor, og dårlig behandlet av politikere, understreker Dobloug.

Regnestykke som motivasjon
Dobloug og Brenna har laget sitt eget regnestykke for å vise verdien av småbedriftene i regionen. Ved å legge sammen bedriftens utgifter til skatt, arbeidsgiveravgift og moms, har vi regnet ut hvor mange skole- og barnehageplasser bedriften bidrar med til lokalsamfunnet.

– Dokken Bil holder liv i 292 skoleplasser på Vinstra. Det er fantastisk, og noe bedriften har all grunn til å være stolt over. Venstre har mye å score på ved å fortsette å besøke bedrifter, virkelig gå i forsvar for dem og plukke ut gode ideer for de som virkelig skaper verdier i Norge, sier Dobloug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**