Venstre vil ha sjøkabel i Hardanger

Spørsmålet om høyspentmaster eller sjøkabel i Hardanger er egentlig ganske enkelt. Det er et spørsmål om kostnader, og om Regjeringen er villig til å bruke penger på miljøet eller ikke

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Følgende replikk sto på trykk i Fredriksstad Blad 11. august:

Som i sakene om biodiesel og rensing på Mongstad viser Regjeringen i Hardanger-saken at viljen og evnen til å prioritere gode miljøsaker er totalt fraværende. Arbeiderpartiet får mye av skylden for dette, men SV og SP er fullt ut like ansvarlige og kan ikke hjemme seg bak storebror. Nok en gang demonstrerer SV og SP at for dem er makten viktigere enn politikken.

Forsøk på å gjøre Hardanger-saken til et spørsmål om by og land eller tekniske løsninger, er en total avsporing fra sakens kjerne: en Regjering uten miljøambisjoner for Norge. Venstre legger nå inn et forslag på Stortinget om å endre energilovgivningen slik at en ved bygging av kraftlinjer i verdifulle naturlandskap må ta større miljøhensyn enn i dag. Vi vil utsette behandlingen av Hardanger-saken til energiloven er vurdert på ny. Vi mener det må være bedre å leve en liten stund til med en viss usikkerhet rundt energiforsyningen til Bergens-området, fremfor å ødelegge en natur som hele landet vil ha glede og nytte av i all fremtid. Det vil være god miljøpolitikk, næringspolitikk og distriktspolitikk – men da må man lytte til folk. Noe dagens regjering har store vansker med.

Per E. Braseth-Ellingsen
Leder Fredrikstad Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**