Trenger mer oppfølging av pasientene

I fylkestinget i forrige uke ble strategien for Helse Midt diskutert. Her tok fylkestingsrepresentant Elisabeth Paulsen til orde for et sterkere fokus på oppfølging etter sykeperioden. – For å gjenvinne en god helse må man ha god oppfølging, både helsemessig og tilbud i form av arbeidsrettede tiltak, sier Paulsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Elisabeth Paulsen representerer Venstre i fylkestinget.

Elisabeth Paulsen representerer Venstre i fylkestinget.

– Gjennom mitt eget arbeid i KIM-senteret har jeg sett hvor viktig oppfølging er ut over sykeperioden, særlig når det gjelder psykisk syke og rusmisbrukere. Det kan gå fint å slutte å ruse seg, men tilbakefall er lett når en ikke har noe nytt miljø å knytte seg til, sier Paulsen. Hun fremhever hvor viktig det er at helseforetaket samarbeider med NAV for å sikre disse en god oppfølging, både når det gjelder å få et godt helsetilbud i hjemkommunen, men ikke minst når det gjelder å sikre at de får tilbud om arbeidsrettede tiltak. – Fysisk helse og psykisk helse henger nært sammen, og det å komme i en meningsfull aktivitet vil bidra til å styrke selvtillit og egenverd, sier hun.

Hun foreslo derfor følgende tillegg til strategien, som fikk enstemmig tilslutning i fylkestinget:
"Mange store pasientgrupper vil ha behov for mer omfattende oppfølging for å kunne vinne helsen tilbake, særlig de som har psykiske problemer, rusproblemer. At Helseforetaket har et nært samarbeid med NAV vil for disse gruppene være av avgjørende betydning, både når det gjelder helsemessig oppfølging på hjemstedet og like mye når det gjelder å kunne tilby arbeidsrettede tiltak. Gjenvinning av helse har stor sammenheng med styrking av egenverd i form av aktivitet."

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**