Usaklig herr Borgen?

Frps Per Otto Borgen raljerer over meg og Venstre der han i sitt inlegg karakteriserer meg som usaklig og selvgod. Jeg vil ikke gå god for å svare med tilsvarende mynt. Det er unødvendig av Borgen å benytte personangrep som virkemiddel for å hevde sin egen sak. Borgen har ikke bare skutt pianospilleren med sitt innlegg, han har skutt hele orkesteret. Skriver Ståle Sørensen i sitt svarinnlegg til Per Otto Borgen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


For hva er det egentlig som er Borgens sak? Utfra hans innlegg klarer jeg å krystalisere ut to punkt;
1. Borgen henviser til at et stadig mer detaljert statlig regelverk som vanskeligjør kommunalt selvstyre. Dette er som tatt ut av Venstres program Borgen. For å gjøre noe med dette krever det statlige politikere som tør å si fra seg styringsmidler og overføre makt til kommuner. Her viser Venstre og Frp i Stortinget en totalt forskjellig politikk i praksis. Venstre ivrer for å overføre mer makt til kommunene. Frp ivrer for øremerking og statlige minstenormer.
2. Borgen viser til Drammen kommunes ordning med timebetaling og ikke faste gebyrer som en del av problemet.

 Ståle Sørensen

Ståle Sørensen
Foto: Foto: DT

Jeg er her helt enig med Borgen. Vi må tilbake til faste gebyrer! Dagens ordning er et system som kun er skapt for de med god økonomi.
Frp sitter i formannskapet og utøver stor makt i Drammen. Hvorfor har ikke partiet gjort noe med dette før?
Hvorfor slå inn åpne dører og kalle folk usaklige når man i utgangspunktet er ganske enig?
Jeg inviterer Frp og de andre borgerlige partiene til en dugnad for å rense opp i lokalt byråkrati. Vi i Venstre er overbevist om at den rette metoden i Drammen er å skape gode overordnede reguleringsplaner, som på en tydelig måte definerer innbyggernes plikter og rettigheter . Ikke overlate alt til de generelle føringene i den statlige plan og bygningsloven, slik som idag.
Dette er noe politikerne i Drammen kommune har mulighet til å gjøre noe med, dermed er saksbehandlingen i Drammen et politisk ansvar, ikke kun et byråkratisk.
Men Borgen og Frp er kanskje mer opptatt av å skylde på staten og de ansatte, istedenfor å bruke den makten de faktisk har som lokalpolitikere?

Ståle Sørensen
Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**