-Jeg vil begynne med å uttrykke tilfredshet for at omstillingen som har pågått i forhold til røde tall i enkelte av avdelingene har kommet på rett spor. Det var helt klart at noe måtte skje i bedriften i forhold til handel og elektro i portelfølgen. Det er satt datoer for veien videre, og jeg regner med at alle er oppmerksomme på at den ro som er gitt er gitt på en tid og at det vil være balanse i avdelingene, sier Prytz.
Scanwindprosjektet og Hundhammerfjellet har vært en ensom veg, hvor det ikke har strømmet på med deltagelse fra nasjonalt politisk nivå. -Det var en klar vilje i Nord-Trøndelag på tross av den nasjonale satsningen. Det er grunn til å reflektere over at det ligger politiske beslutninger bak, noe det er knyttet politisk ansvar til, sier Prytz.
Prytz mener at man i et styringsperspektiv, kan oppnå noe med selskapet, som en sentral aktør for å skape og bygge Nord-Trøndelag.
Eierskap
-Jeg er ikke fornøyd med den muligheten man har til at fylkestinget i samlet flokk forvalter fellesskapet, sier Prytz. -Vi må ha tydeligere skiller mellom rollen som politiker og eier. Vi blir litt pakket inn i aksjeloven og et fellesskap som kanskje ikke er det beste for å minne oss om det ansvaret vi har som politikere, sier Prytz.
Endringer i forvaltningsloven gjør at vi kanskje må avvikle bedriftsforsamlingen. Dette gjør at vi kanskje må etablere nye arenaer som ligger i kommuneloven, sier Prytz. -Vi blir litt bedriftens folk, det skulle kanskje vært en endring i forvaltningsloven bringer oss inn på en ny kurs, avslutter Prytz.