Fylkeslederen fra Nordland inn i sentralstyret

Berit Woie Berg fra Steigen ble valgt inn i Venstres sentralstyret av et enstemmig landsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Dermed blir hun en av sju i den øverste ledelsen i partiet.
– Det blir spennende å få komme så tett på de som styrer partiet, og bli ansvarlig for det ledelsen finner på. Sentralstyret er jo partiets utøvende organ i forhold til stortingsrepresentantene, mens landsstyret er det overordnede organet i Venstre. Jeg tror også jeg har noe å bidra med gjennom min erfaring. Ellers gleder jeg meg til å arbeide sammen med en trivelig gjeng som dette er, sier en glad Berit Woie Berg som ikke fikk være med på landsmøtet på grunn av den islandske vulkanasken.
Den tidligere læreren og leder for KUN i Steigen brenner selvsagt for utdanning og forskning, som også er en av Venstres fanesaker. Men hun vil også kjempe for at småbedrifter skal få levelige kår, og at folk som har det vanskelig — som rusmisbrukerne, får det bedre. Miljø er også en fanesak for partiet.
– Venstre har gjennom årene endret seg fra å være et Vestlandsdominert parti til et mer by-relatert parti, men vi har ikke tenkt å glemme distriktene. Blant annet er småbedriftenes vilkår spesielt viktig for distriktene, og utdanning og forskning gjelder for hele landet, sier Berg.
– Hva skjer nå?
– Sentralstyret skal ha møte i Oslo i mai, og så blir det vel møter — eller telefonmøter — en gang i måneden deretter.

Sentralstyret
Trine Skei Grande (Oslo) er valgt som ny partileder i Venstre, Helge Solum Larsen (Rogaland) er første nestleder og Ola Elvestuen (Oslo) er andre nestleder. Videre er Guri Melbye (Sør-Trøndelag), Mona Haugland Hellesnes (Hordaland) og Hans Antonsen (Aust-Agder) valgt som medlemmer i sentralstyret sammen med Berit Woie Berg (Nordland).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**