Stort sprik om skolestruktur i Tillerbyen

En av de viktigste sakene på bystyremøtet forrige torsdag, var behandlingen av skolestruktur i Tillerbyen. De rødgrønne partiene sprikte i alle retninger, men AP fikk til slutt med seg Høyre på et forslag om å ha to 1-10-skoler i stedet for en stor ungdomsskole, slik rådmannen hadde innstilt på. – Jeg frykter at de nå har valgt det alternativet som førte til minst støy, i stedet for det alternativet som gav det beste resultatet faglig, økonomisk og sosialt sett, sier Venstres gruppeleder Jon Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Skolebarn

Utfordringen i Tillerbyen har vært at skolene Hårstad (barneskole), Tonstad (1-10) og Rosten (ungdomsskole) til sammen har nok kapasitet til å ta imot alle elevene i bydelen, men at elevene ikke har vært godt fordelt, slik at det for eksempel på Rosten har vært mye ledig kapasitet, mens Tonstad er sprengt. Rådmannens forslag var derfor å gjøre om Tonstad til en ren barneskole, mens Rosten skulle bli ungdomsskole for hele Tillerbyen. – Venstre mener dette alternativet er best, og hovedgrunnen til det er at vi tror en stor ungdomsskole vil gi det beste resultatet når det gjelder faglig kvalitet, sier bystyrerepresentant Guri Melby. – Når trenden er at lærerne i større grad spesialiserer seg inn mot trinn, så tror vi det er fornuftig at vi satser på en stor ungdomsskole der lærerne er spesialisert til å være nettopp ungdomsskolelærere, sier hun. – For Venstre vil alltid hensynet til den faglige kvaliteten veie tyngst, og det var hovedgrunnen til at vi støttet rådmannens forslag.

Et annet argument, som blant annet Ungdommens bystyre har trukket frem, er at det kan være positivt sosialt sett å samle ungdommene i Tillerbyen på et sted for å bygge tettere relasjoner mellom dem og dermed få et bedre nærmiljø.

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

Hovedargumentet til flertallet, som gikk for to 1-10-skoler, var at Tonstad må fortsette å være en 1-10-skole av hensyn til autismetilbudet. – Det er ingen tvil om at det er viktig å ta hensyn til denne gruppa, men vi føler oss trygge på at vi ville funnet en god løsning for dette tilbudet selv om ungdomstrinnet ved Tonstad ble flyttet til Rosten, sier Melby. Hun er mer bekymret for 1. klassingene som må begynne på Rosten, kanskje allerede til høsten, sammen med et stort ungdomstrinn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**