Skolenedleggelser i Kristiansand – Det handler om prioritering

Fremtidens Norge bygges på kunnskap. Venstre ønsker at elever skal få de aller beste lærerressursene og de beste skolene samt en økonomi som gir skoleledelsen en frihet til å tilby det beste innholdet til våre barn. Ja — vi har en dyr skole i Kristiansand. Ja- vi må se på muligheter til effektivisering, både i administrasjonen og i form av skolesammenslåinger. Men nei — vi kan ikke fortsette å kutte i bevilgningene til skolen hvis vi fortsatt ønsker en god skole i Kristiansand.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Trine Skei Grande om kunnskap

I 2009 gikk 70 % av skolene i Kristiansand underskudd på driften. Dette, sammen med meget stramt kommunebudsjett, fører til at det er nødvendig å se på skolestrukturen i kommunen. Det kan være millioner å spare på nedleggelser, men økonomi skal ikke være den eneste faktoren når slike avgjørelser tas. Kristiansand Venstre etterlyser en langsiktig strategi og en klar plan for økonomien i kristiansandsskolene! Vi ønsker ikke skolenedleggelser som en kortsiktig løsning på et langsiktig problem!

Flere skoler drar med seg underskudd fra tidligere år. I tillegg er det varslet kutt i bevilgninger fremover. Da er det interessant å spørre seg hva man vil med skolen i Kristiansand? Lærerne i Kristiansand har høyere utdanning enn landsgjennomsnittet. Dette fører til høye lønnskostnader, men gode lærere gir gode skoler — Kristiansand Venstre ønsker de gode lærerne i skolen vår!

Venstre mener det kan være fornuftig med nedleggelser av enkelte skoler, under forutsetning av at barna får et fullgodt tilbud og at pengene som bespares forblir i skolesektoren.

Det foreslås å legge ned 4 skoler som går med til sammen ca 1,4 millioner i underskudd, og de resterende skolene går med 11,4 millioner i underskudd. Det kan være riktig å legge ned skoler men vi ser ikke hvordan disse fire nedleggelsene kan redde inn underskuddet som allerede befinner seg hos de andre skolene.

Utredningen ble lagt frem i går, høringsfristen går ut 12. mai. Dette er urimelig kort frist for de som

Studenter, høgskole, universitet, studier

ønsker å komme med innspill i debatten og det kan føre til at man tar avgjørelser på for tynt grunnlag.

Fremtidens Norge bygges på kunnskap. Venstre ønsker at elever skal få de aller beste lærerressursene og de beste skolene samt en økonomi som gir skoleledelsen en frihet til å tilby det beste innholdet til våre barn. Ja — vi har en dyr skole i Kristiansand. Ja- vi må se på muligheter til effektivisering, både i administrasjonen og i form av skolesammenslåinger. Men nei — vi kan ikke fortsette å kutte i bevilgningene til skolen hvis vi fortsatt ønsker en god skole i Kristiansand. I Venstres budsjettforslag fant vi rom for økning til skolesektoren når alle andre foreslo kutt.
Det handler om prioritering.

Frode Heimen, Kristiansand Venstre

Frode Heimen,
styremedlem Kristiansand Venstre

Publisert i Færdrelandsvennens papirutgave 26.4.2010

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**