Klimaplan og miljøsertifisering i Risør

Risør Venstre og de øvrige borgerlige partiene i Risør fremmet i 2009 felles forslag om å avsette 75.000 kroner på 2010 budsjettet til utarbeidelse av klimaplan og miljøsertifisering i Risør. Forslaget, som i desember 2009 ble enstemmig vedtatt i bystyret er en del av den skriftlige avtalen Krf., Frp., Høyre og Venstre inngikk etter valget i 2007.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Stian Lund og Risør Venstre imøteser klimaplan og miljøsertifisering i Risør kommune

Stian Lund og Risør Venstre imøteser klimaplan og miljøsertifisering i Risør kommune
Foto: Jan Einar Henriksen

Når Risør kommune i løpet av 2. halvår 2010 skal etablere klimaplan og miljøsertifisering i Risør er det viktig at det etableres en plan som ivaretar alle deler av den kommunale drift, og samtidig sikrer innbyggerne, Risør Videregående skole, næringslivet mfl. aktiv deltakelse i utarbeidelsen av både klimaplan og miljøsertifisering.

Skal planene bli mer enn en papirøvelse i kommunal regi må alle det berører ha et eierforhold til planverket og samtidig være villig til å ta de kostnadene det innebærer å gjennomføre planverket.

Risør Venstre ønsker at Risør som kommunal virksomhet skal være en klimanøytral kommune innen 2015.

Målsettingene for kommunen som samfunnsutvikler og kommunal virksomhet må være klare og oppnåelige som f.eks det å redusere klimagassutslipp med x % i forhold til 1991-nivå, øke fornybar varmeproduksjon med x GWh, energieffektivisere bygg med x % og ikke minst drive holdningsskapende arbeid

For hvert delmål må status pr i dag fremgå, samt måltall vi ønsker å jobbe mot og ikke minst en strategi som viser hvilke tiltak vi må iverksette for å nå våre ønskede klimamål.

Rådmannen bør ha ansvar for at det utarbeidee energi- og klimaprogram basert på de mål og tiltak som blir beskrevet i planverket og samtidig rapporteret til politisk nivå med et klimaregnskap for kommunal virksomhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**