Dokumentasjonen som mangler er aksjonæravtale og firmaattest, avtale om levering av termisk energi, avtaler om levering av avfall, leiekontrakt tomt, drift, service og vedlikeholdsavtale, forretningsføreravtale, utslippstillatelse og godkjent reguleringsplan.
Venstres Helge Solum Larsen var en av fem politikere som stemte mot investeringsvedtaket. – Det var litt for mye i denne saken som ikke hang sammen, sier han.
-Først trodde jeg dokumentene som var ført opp som vedlegg fantes, men at de bare ikke var trykket opp til oss. Da jeg fikk vite at arbeidet med dem ennå ikke var gjort, ble jeg overrasket. Det er jeg ikke vant med, og det sa jeg også ifra om i møtet, sier Helge Solum Larsen til Stavanger Aftenblad.
På møtet 24. mars vedtok politikerne å bygge nytt søppelforbrenningsanlegg til 400 millioner kroner. Venstre-politikeren sier han reagerer kraftig på at politikerne ikke har fått all dokumentasjon i denne saken, men at han først trodde det ikke var så alvorlig.
-Gjennom et foredrag som ble holdt for oss, fikk jeg inntrykk av at dette var på plass, sier han.
Han sier videre at han etter en orientering fra IVAR-ledelsen i et tidligere møte der saken ble diskutert, fikk et klart inntrykk av at de formelle tingene var i orden.
Solum Larsen er bekymret for økonomien i prosjektet, og i tvil om investeringen kan forsvares i et miljøperspektiv. -Vi er i ferd med å utarbeide en regional energi- og varmeplan, vedtaket burde avvente denne, sier han.
I Stavanger Aftenblad er Erik Boe, professor i forvaltningsrett ved Universitetet i Oslo bedt om å kommentere saken, han sier: -Skal saksbehandlingen være forsvarlig, må de nødvendige utredningene selvfølgelig foreligge når beslutningen om investering skal tas. Premissene for en konklusjon kan ikke komme etter at konklusjon er tatt. Han tror eierne av det nye anlegget har gått litt for fort fram i denne saken. Boe er kritisk til at de interkommunale selskapene IVAR og Lyse, som sammen eier 86 prosent av Forus Energigjenvinning Linje 2, ikke har på plass sentrale avtaler og nødvendige tillatelser før de ber styret og representantskap investere 400 millioner kroner.