Haugesund bør stille opp for flyktningbarna

Venstre mener at Haugesund bør si ja til anmodningen om å ta i mot enslige mindreårige flyktninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har bedt Haugesund kommune om å ta i mot enslige mindreårige flyktninger. Rådmannen anbefaler kommunen å si nei til dette, da Haugesund ikke har tradisjon for det.

Mange av landets kommuner har sagt nei til å ta i mot enslige mindreårige flyktninger og dette er en stor belastning for disse. Venstre mener at Haugesund nå bør stille opp og ta på seg sin del av ansvaret for å bosette disse barna.

Haugesund har lang erfaring og høy kompetanse på å bosette voksne flyktninger. Vi bør derfor ha gode forutsetninger for å bli en god bostedskommune også for enslige mindreårige flyktninger.

Staten gir ekstra tilskudd til bosetting av mindreårige flyktninger, som kan brukes til nødvendig styrking av kommunens tjenestetilbud.

I Kvalitetskomiteen foreslo Venstre at kommunen revurderer sitt nei og utreder muligheten for og konsekvensene av å ta i mot denne sårbare gruppen. Høyre og FrP stemte mot dette forslaget, slik at det ble nedstemt.

Saken skal endelig avgjøres av bystyret, etter behandling i formannskapet. Venstre vil her ta opp igjen forslaget om å si ja til å ta i mot enslige mindreårige flyktninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**