-Bufetat skyld i voksende fosterhjemskø

Leder for levekår i Stavanger Per A. Thorbjørnsen (V), fortviler at staten legger ned barnevernsinstitusjoner mens mangelen på fosterhjemsplasser i Sør-Rogaland er skrikende. Helst vil han legge ned hele Bufetat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det er i Stavanger Aftenblad Thorbjørnsen kommenterer situasjonen i barnevernet.

-Det statlige barnevernet Bufetat skal spare penger i region Vest og legger ned institusjonsplasser. Det går på bekostning av barnas ve og vel, og et sjansespill med barnas framtid, mener Per A. Thorbjørnsen.
-Det er ganske alvorlig når en nærmest bevisst sender barn ut i usikkerhet. Noen av barna må vente hjemme, andre i midlertidige beredskapshjem, sier Per A. Thorbjørnsen.

Han kritiserer også at Ressurssenteret for fosterhjem ved Steindal gård på Randaberg legges ned.
-Det som skjer i det statlige barnevernet er ikke til å forstå, sukker Thorbjørnsen. Han mener opprettelsen av Bufetat i 2004 var en stor feiltakelse og ser helst at kommunene overtar hele ansvaret for barnevernet.
-Senest rett før påske kunne Stortinget vedtatt å legge ned Bufetat, men regjeringen stemte imot. De vil ha en evalueringsrapport først, sier Thorbjørnsen.
Han tror altfor mye penger de siste årene er gått med til å administrere to nivåer innen barnevernet. Penger som kunne kommet barnevernsbarn til gode.
Venstre-mannen som leder kommunalstyret for Levekår i Stavanger synes det er merkelig og vanskelig å sitte som folkevalgt lokalpolitiker å se på det han mener er en feilslått organisering av barnevernet. Han opplever at det er full tillitskrise mellom statlige Bufetat og kommunene.

Stavanger Aftenblad listet tirsdag 13. april opp alle de 59 barna som står i kø for et trygt fosterhjem i Sør-Rogaland. Økningen er på over 60 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
-Oversikten viser med all tydelighet at Bufetat nå må sette en stopper for nedbygging av institusjonsplassene og så må en se på honoreringen av fosterhjemmene, sier Thorbjørnsen til Aftenbladet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**