Ad-hoc utvalget har startet arbeidet

Evaluering av Kunstparkens fremtidige drift er allerede godt i gang og ad-hoc utvalget som ledes av Kjell MacDonald inviterer allerede ulike interresenter til møte på Kunstparken mandag 26.4. 2010 kl 1530 til 1800.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Maria Aspsæter (V) siter i Ad hoc utvalget .

Maria Aspsæter (V) siter i Ad hoc utvalget .
Foto: Jan Einar Henriksen

Partiene på borgerlig side fremmet i formannskapet forslag om å oppnevne et ad-hoc utvalg for å se på fremtidig bruk av Kunstparken. Mindretallet anket flertallsvedtaket inn for bystyret, som senere opprettholdt formannskapets flertallsvedtak.

 Kjell MacDonald (H) leder ad hoc utvalget sosm skal evaluere driften ved Kunstparken

Kjell MacDonald (H) leder ad hoc utvalget sosm skal evaluere driften ved Kunstparken
Foto: Jan Einar Henriksen

Da formannskapet skulle oppnevne medlemmer til ad-hoc utvalget ble det fra de borgerlige partiene tatt for gitt at kultursjefen var inhabil idet utarbeidelse av en ny fremtidig leieavtale var ett av målene med ad-hoc utvalgets oppgaver. Når rådmannen heller ikke i sitt saksfremlegg antydet at kultursjefen skulle delta og heller ikke antydet at han nå ikke lenger betraktet kultursjefen som inhabil, var det ikke noe dramatikk i at de borgerlige partiene fremmet sitt forslag uten at kultursjefens navn inngikk i ad-hoc utvalget. At AAB i ettertid fremstiller det som om de borgerlige partiene var nær ved å avsette kultursjefen får stå for deres regning.

Risør Venstre mener det er et sunnhetstegn at det fra politisk hold stilles spørsmål omkring dagens og fremtidens satsing i og rundt Kunstparken og ikke minst at ad-hoc utvalget får medlemmer også utenom de som idag jobber i Kunstparken. Det burde Risørs kunstnere og alle kunstinteresserte ønske velkommen og applaudere.

Det er gått mange år siden Hans Skar på 1990 tallet jobbet med etablering og oppstart av Kunstparken. Risør Venstre tror resultatet vil vise at det var på høy tid å ta fatt på dette viktige arbeidet og ønsker derfor velkommen den evaluering som ad-hoc utvalget nå jobber med for å skape ny giv og økt vekst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**