Scenekunsten blomstrer i Risør

Det er bare å ta av seg hatten og bukke for de rundt 4o talls ungdommene i Risør Ungdomsteater som nå gjennomfører musikalen Grease på scenen i Risør Kulturhus. Sammen med ledere og scenarbeidere har de vist en fremragende innsats som imponerer langt flere enn foreldre og besteforeldre, og en kan med rette spørre om scenekunst bør være en av pilarene ved Risør Videregående skoles tilbud fremover?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Kultur er viktig for Risør Venstre

Kultur er viktig for Risør Venstre
Foto: Jan Einar Henriksen

Da Musikkteaterets Sverre Aukland tidligere i år fikk Risør kommunes kulturpris uttalte han at Risør kulturhus har en ideell størrelse som passer perfekt til musikkteateret, og vi ser det igjen nå når Risør Ungdomsteater har suksess med musikalen Grease.

Risør Ungdomsteater viser at Risør kommunes visjon “Risør — for gjestfrihet, nyskapning og mangfold” evner å fange opp det nye og samtidig ivaretar det mangfold av posisjoner Risør har: “Den hvite by ved Skagerrak”, Kunst og kulturbyen”, “Trehusbyen”, “Festivalbyen” og nå også “Scene og teaterbyen Risør”.

Risør Venstre stiller seg i rekken av gratulanter og takker alle involverte i Risør Ungdomsteater med innsatsen, og vi gleder oss allerede til å se neste oppsetting. Samtidig er det Venstres ønske at scenekunst kan bli en viktig del av tilbudet ved RVG og andre skoler, bl.a. Kulturskolen Øst i Agder.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**