Ulla Nordgardens innlegg til landsmøtet

Denne uken har jeg vært på strategimøte i Drammen Venstre, jeg vært på bydelskonferanse, på Åssida og jeg avslutter uken med Landsmøte. Sakene som diskuteres i de ulike møtene strekker seg fra irritasjon over søppel og hundebæsj i gata på bydelskonferansen, til de store nasjonale problemstillingene som integrering og innvandring på dette møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Vi Venstrefolk liker kanskje best å snakke om de store sakene, men nå nærmer det seg sakte lokalvalg og vi må gå igjennom den øvelsen det er å finne de gode lokale sakene, som både velgerne og venstrefolk er engasjert i.
På bydelskonferansen tok jeg opp problemet med at vårt lokale energiverk vil trekke kraftledninger i luft over tett bebyggelse, og jeg spurte om det var politisk vilje til å bruke eierinnflytelse og penger på å legge strekket i bakken.
Responsen fra noen av politikerne var at vi kunne flørte litt med styrerepresentantene, så kanskje de ville ta det videre. Selv om E-verket er eid av fylket og kommunen, og kommunepolitikerne har uttalt av kraftledninger skal legges i bakken i boligområder, så tør de altså ikke styre sine egne selskaper til å gjøre det.
Det er en god venstresak at makt skal spres og vi ser at demokratiet svekkes ved kommunenes stadige organisering av enheter i diverse AS og foretak, med profesjonelle styrer og færre politikere. Og det er helt tydelig at en del lokalpolitikere også trenger opplæring i sin rolle som eier, og de muligheter de faktisk har til å legge føringer for driften. Det er nok flere kommuner enn Drammen som har politikere som ikke tør eller vil utøve sin makt, Det er noe vi i Venstre må a tak i, gjennom enkle og klare eksempler som kraflinja over Åssida.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**