-Ja til nytt fengsel på Haugalandet

Venstres Svein Abrahamsen støtter nytt fengsel på Haugalandet i et debattinnlegg i Haugesunds Avis den 13. april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Les hele innlegget her:

Haugesunds Avis skriver den 9. april om behovet for et nytt fengsel på Haugalandet. Venstre gir sin fulle støtte til bygging av et nytt fengsel. Haugesund fengsel har alt for lav kapasitet i forhold til behovet for fengselsplasser i vår region.

Mangelen på plasser gjør at mange må sone langt unna hjemstedet sitt, og dermed vanskeligere kan holde kontakten med sin famile, venner og støttespillere i hjelpeapparatet. Dette gjør rehabilitering vanskeligere og er dårlig kriminalomsorg.

Varetektsfanger kan bli sittende for lenge på glattcelle på grunn av plassmangelen. Dette kan være i strid med menneskerettighetene. Noen kan også bli sluppet fri i mangel på varetektsplasser, noe som kan gå ut over etterforskningen. Det er også kostnadskrevende å transportere varetektsfanger til andre fengsler, langt unna sine etterforskere og forsvarere.

Den rødgrønne regjeringen har tidligere sagt nei til et nytt fengsel i vår region. Venstre mener at regjeringen bør vurdere dette på nytt og si ja til et nytt og større fengsel på Haugalandet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**