Organisering av Trønderhallen

Venstre vil sikre innsyn og åpenhet i det fremtidige driftsselskapet for Trønderhallen, skriver lokallagsleder Karl M. Buchholdt i et leserinnlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Innlegg – av Karl M. Buchholdt, leder i Levanger Venstre

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

I Trønderavisa 25. mars sier Arbeiderpartiets Per Anker Johansen at Trønderhallen er samfunnsbygging, og at det derfor er viktig å sikre åpenhet og innsyn i en fremtidig organisering av driftsformen for hallen. Dette var hovedargumentasjonen fra Arbeiderpartiet for å organisere arbeidet som en kommunal enhet, mens flertallet, deriblant undertegnede, ville ha et eget kommunalt foretak som organisasjonsform.

Det er fullt mulig å sikre åpenhet og innsyn i et kommunalt foretak. Tidligere i valgperioden har Venstre foreslått åpne møter i styret for Levangers eneste nåværende kommunale foretak, Levanger Boligforvaltning KF. Dette ble nedstemt, blant annet av en samlet Arbeiderpartigruppe.
Venstre vil foreslå at det skal være åpne møter i det fremtidige foretaksstyret for Trønderhallen. Dette vil sikre lokaldemokratiets behov for åpenhet og innsyn i forvaltningen, samtidig som man vil sikre en mer oversiktelig økonomistyring i prosjektet enn gjennom en kommunal enhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**