Fredningen betyr mye nytt for fylkeskommunen

Fredningen av Levanger sentrum betyr mye nytt å sette seg inn i for fylkeskommunen. I Norge er det bare et tett bymiljø som har blitt fredet tidligere, det er Birkelunden på Grunerløkka i Oslo, og i hele landet er det kun seks kulturmiljøer som er fredet. Dermed blir det my nytt både for fylkeskommunen og for Levanger kommune, sier Venstres fylkesråd for kultur Annikken Kjær Haraldsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Annikken Kjær Haraldsen

Foto: Fotograf Hatterem

-Det er fylkeskommunen som vil få forvaltningsansvaret, og sammen med Riksantikvaren og kommunen må man finne ut av rollefordelingen. Derfor er det opprettet en egen faggruppe med folk for Riksantikvaren, Levanger kommune og fylkeskommunen, sier Haraldsen.

Hun er spesielt opptatt av å opprette dialog mellom fylkeskommunen, kommunen, Riksantikvaren og huseierne. -Jeg er spesielt glad for at Riksantikvaren stilte med mange folk på det nylig avholdte folkemøtet om fredningen, sier Haraldsen. Hun mener folkemøtet var kjempeflott.

Mye av den gode stemningen kom nok av at riksantikvaren lovte å bidra med penger til restaurering av byen. Endelig vedtak om kulturmiljøfredningen gjøres av regjeringen etter en omfattende prosess og endelig fredningsvedtak gjøres av kongen i statsråd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**