Har regjeringa bestemt seg?

– Dagens nyheit om at Statnett sender ut kraftlinjeprosjektet over Hardanger på anbod vitnar om liten demokratisk forståelse, meiner Synnøve Handeland, leiar av Hordaland Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Hardanger

– Statnett foregripar begivenhetane når dei legg kraftlinjeprosjektet ut på anbod uten å ha fått godkjenning frå staten. Olje- og energidepartementet har vore vage i sine uttalelser, men så lenge intet er vedtatt av regjeringa burde Statnett vente, rasar fylkesleiaren.

Ho mener Statnett oppfører seg som om de vet noe resten av Hordaland ikke vet.
– Sidan det hastar så voldsomt og sidan alternativ “ikkje er valgt”, burde ein vel også henta inn anbod gjeldande sjøkabel, avslutter ho retorisk.

Handeland krever no svar frå regjeringa.
– Dette kan lett tolkast som at uttalen frå olje- og energiministeren faktisk var sann; at regjeringa allereie har bestemt seg. Dette til tross for tre uavhengige rapporter, som konkluderer med at kraftlinjeplanane ikkje vil vere samfunnsøkonomisk lønsame, påpeiker ho.

Synnøve Handeland

– I så fall er tida som går fram til regjeringa tør å seie at dette allereie er avgjort eit spel for galleriet, og det er dårleg for dei opne demokratiske prosessane ei slik sak skal ha, konkluderer Handeland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**