Eva Kvelland tar oppgjør med «gubbestyret» i Mandal

Ordfører Alf Gottfred Møll er én av hele 21 av 35 representanter som har passert 50 år innen 2010. Eva Kvelland (V) vil forgubbingen av Mandal bystyre til livs.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


(Fra nettutgåva av Lindesnes Avis)

— Jeg har avsluttet min tredje periode i bystyret, men blir fortsatt omtalt som den unge, lovende. Det er hyggelig det, men etter 13 år i politikken sier vel det det meste om den politiske utviklingen, mener Eva Kvelland (30) — ikke lenger bystyrets yngste.
Ungfoler på 37
Blant dagens 35 faste medlemmer i bystyret, er 21 av dem passert 50 år innen året er omme. 10 av dem vil være over 60. Frps Ronny Blix og Alf Erik Andersen (begge 37) er de yngste. Og den totale kvinneandelen er på beskjedne 31,43 prosent.
Kvelland frykter at den konsentrerte alderssammensetningen i Mandal bystyre skal stå i veien for folkets politiske interesser, noe hun også med humoristisk tilsnitt gjorde klart da hun takket for seg i bystyresalen 4. februar:
— Jeg håper jeg slipper å se mange av dere når jeg tar fatt på en ny periode i bystyret, var «politikerspirens» siste hilsen til alle gubbene.

Les mer om hvor gamle «gubbene» faktisk er – i dagens papirutgave av Lindesnes Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**