Vil videreutvikle Pe-Torsa

Venstres fylkesråd for kultur, Annikken Kjær Haraldsen, bevilger 450 000 kroner til å videreutvikle teateret Pe-Torsa i Lierne. -Pe-Torsa er et godt eksempel på at det er mulig å skape næringsutvikling knytta til verneområder, kulturminner og kulturinstitusjoner, sier Haraldsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Annikken Kjær Haraldsen

Foto: Fotograf Hattrem

Teateret Pe-Torsa ble første gang vist i Oppgården i Kvelia, Lierne sommeren 2000 for 150 tilskuere hovedsakelig fra Lierne. Sommeren 2009 ble forestillingen vist for 4500 tilskuere og forestillingen tiltrekker seg nå publikum fra hele Trøndelag. Pe-Torsa må gjennom sin positive utvikling karakteriseres som en suksesshistorie.

-Pe-Torsa er godt forankret lokalt gjennom stor dugnadsinnsats, lokale skuespillere og samarbeid med lokalt næringsliv, sier Haraldsen. I regionalt utviklingsprogram framheves det som viktig å bruke kulturtilbud og kulturdeltakelse som en utviklingskraft for styrket livskvalitet, lokal/regional identitetsbygging og regional attraktivitet.

-Det er kvaliteter i teateret Pe-Torsa og i de personer som arbeider med dette som muliggjør en videreutvikling av konseptet både kulturelt og næringsmessig. Nord-Trøndelag Fylkeskommune ønsker derfor gjennom å støtte prosjektet å legge til rette for en videreutvikling både av den kulturelle og næringsmessige delen av teateret, avslutter Annikken Kjær Haraldsen.

Les mer om saken fra fylkesrådet her.

Annikken Kjær Haraldsen

Foto: Fotograf Hattrem

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**