Risør Bystyre med klar melding til politimesteren

Et samlet bystyre stilte seg bak en utalelse til politimesteren i Agder hvor de støttet politimesterens ønske om samlokalisering, men med en lokalisering på Vinterkjær/Akland og med betegnelsen Risør politistasjon. I tillegg stilte bystyret til disposisjon tomteareal, og om ønskelig/nødvendig vil kommunen også kunne vurdere å bygge og leie ut en ny politistasjon på Vinterkjær/Akland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Steinar Gundersen (V) var en av de mange som ønsket politiets tilstedeværelse i Risør

Steinar Gundersen (V) var en av de mange som ønsket politiets tilstedeværelse i Risør
Foto: Venstre

Brevet til politimesteren i Agder lyder:

Risør bystyre ser mange fordeler med å samordne polititjenesten på en mer kostnadseffektiv måte for å møte fremtidens politimessige utfordringer, selv om det isolert sett går på bekostning av dagens desentraliserte lensmannsmodell.

Med en samlokalisering i større regioner, som for eksempel Øst-regionen bestående av kommunene Tvedestrand, Vegårshei, Åmli, Gjerstad og Risør, vil en sikre en bedret økonomi med hensyn til lokalleie, renhold, forsikringer osv. Samtidig vil en ved å samle personell- og materiellressursene på ett sentralt sted også samle kompetanse. Dette vil bedre rekrutteringen av neste generasjon ansatte, som ønsker utfordringer på en annen måte enn tidligere, og som de ikke like lett kan få ved mindre enheter.

Selv om det ideelt sett for Risør kommune hadde vært ønskelig med en stor og fremtidsrettet politistasjon plassert der hvor det er størst befolkningstetthet i distriktet, nemlig i Risør sentrum, ser bystyret at det rasjonelt sett er mest fornuftig for Øst-regionen å plassere en fremtidig politistasjon på Vinterkjær/Akland.

Fordelene med dette er mange. I tillegg til de forannevnte poeng nevner vi nærhet til E18, knutepunktplassering på Vinterkjær/Akland og sentrumsplassering i midtaksen mellom kommunesentrene. Risør kommune har imidlertid forståelse for at det bør vurderes å tilrettelegge for politipost i Åmli. Samtidig vil etablering av en ny og moderne politistasjon med alle fasiliteter på Vinterkjær/Akland være med på å skape en ny og positiv kultur for alle ansatte i håp om at det derved ikke blir vinnere og tapere.

Risør bystyre støtter politimesteren i Agder i ønsket om å samlokalisere polititjenesten i Øst- regionen, men med en lokalisering på Vinterkjær/Akland med betegnelsen Risør politistasjon.

Risør kommune stiller til disposisjon tomteareal, og om ønskelig/nødvendig vil kommunen også kunne vurdere å bygge og leie ut en ny politistasjon på Vinterkjær/Akland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**