Bløff om belter på skolebusser

Jeg må si det er merkelig å bli anklaget av FrP for å prøve å ta æren for at det nå kan bli belter i skolebussene. De som har fulgt med på saken vet at Venstre har pekt på de som har æren, nemlig foreldrene til barna. Det var de som tok opp saken og det er de som har blitt lyttet til. Problemet for FrP er vel helst at de ønsker æren selv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Grønn buss

Foto: Stein Inge Dahn

Da Venstre etter oppfordring fra foreldre, tok opp spørsmålet i fylkestinget var det stor enighet blant politikerne om å prioritere belter i skolebusser. I debatten kom det klart fram at FrP lenge har kjempet for sitteplasser på bussene, og at fylkestinget har fulgt opp det. Det er fylkestinget som har ansvaret for skolebussene.

Jeg selv har vært medlem av fylkestinget siden 2007 og kjenner ikke til all historien i saken. Dog kom det fram i saksbakgrunnen for debatten at spørsmålet om belter ikke tidligere var behandlet av fylkestinget. Hvordan Venstre da kan ha vært mot dette er mer enn jeg klarer å fatte.

Å få gjennomslag for politiske saker baserer seg på samarbeid med flere partier. Det betyr i praksis at det er mange som har æren for politiske flertallsvedtak selv om noen tar et initiativ i en enkelt sak. Venstre velger derfor bevisst å søke løsninger i samarbeid med andre.

Venstre støtter heller saker vi er enige i enn å rakke ned på andre som fremmer "vår" politikk. Det er vel heller ikke slik at enkeltpartier har monopol på enkeltsaker. For Venstre er det resultatene for innbyggerne som teller. I denne saken mener jeg fortsatt at æren ligger hos foreldrene mer enn hos enkeltpartier.

Sindre Westerlund Mork
Gruppeleder for Venstre
Østfold fylkesting

Tok opp saken i fylkestinget 18. februar 2010.

Takk til foreldrene for saken i fylkestinget.

Alle anbud med belter på bussene (nrk.no/ostfold)

Takker foreldrene for tilbudet på belter.

Angrepet fra FrP (moss-avis.no)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**