Innholdsløs SFO?

Leder i Drammens Tidende fredag 19 mars, refererer SFO som innholdsløs. Dette synes jeg er en generalisering som ikke burde få stå ubesvart. Det er høy kvalitet på det tilbudet som barna får mange steder, og jeg vil selv skryte av det tilbudet mitt barn har fått ved Aronsløkka skole. Der har barna laget håndverksprodukter av høy kvalitet, gått turer og hatt mye uteaktivitet, lest og hatt leksehjelp.
Skriver Ulla Nordgarden i dette innlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det kan være et problem at kvaliteten på SFO varierer sterkt fra sted til sted. Det er viktig at skolens ledelse, som bør ha ansvaret for SFO, sammen med de ansatte sikrer et variert og godt tilbud til de barna som benytter seg av tilbudet. Hver kommune bør utarbeide en rammeplan for hva SFO skal ha som minstekrav.
Samtidig er det viktig å påpeke at SFO er et frivillig tilbud, og derfor er det naturlig at kommunen prioriterer knappe ressurser inn i skolen. Det er i dag ikke nok lærere til å utvide skoledagen. Selv om det er flere som jobber i skolen i dag, enn for noen år tilbake, er det færre årsverk som utføres i klasserommet. Det betyr at flere jobber deltid, eller har andre oppgaver enn undervisning.
Uten lærere tilgjengelig er det viktig å ikke kanalisere for mange pedagoger fra klasserommet og inn i SFO. Dette er likevel ikke en motsetning til at de aktiviteter som tilbys er av god kvalitet.
Som politikere er det viktig å tørre å prioritere. Venstre ønsker å prioritere skolen, ved å styrke lærerne. Videre ønsker vi en fortsatt kommunal og frivillig SFO. Det er i dag ikke ressurser til å styrke SFO i mer skolepedagogisk retning, eller utvide skoledagen med flere timer. La SFO være et kreativt verksted for lek og aktivitet av god kvalitet. Det vil ikke føles som innholdsløst for noen.

Ulla Nordgarden

Mor og nestleder i Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**