Defensivt av Kleppa om togkaos

– Nå sitter de rødgrønne på femte året. Alle skjønner at en regjering som satt fire år ikke har skylden for det passasjerene opplever nå, var Borghild Tendens kommentar til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppas redgjørelse om regjeringens håndtering av togkaoset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Tenden etterlyser tiltak mot togkaoset.

Tenden etterlyser tiltak mot togkaoset.
Foto: Ingvild Boe Hornburg

Kleppa brukte taletiden på å skylde på Bondevik II regjeringen. – Nå sitter de rødgrønne på femte året. Alle skjønner at en regjering som satt fire år ikke har skylden for det passasjerene opplever nå, uttaler Venstres Borghild Tenden.

– Dessverre lover ikke dette godt for de reisende. Når man skylder på andre tar man ikke ansvar. Jeg frykter nå det ikke blir gjort nok for å rydde opp i togkaoset, advarer Venstres Borghild Tenden.

– Vi har allerede sett eksmpler på at ressursene har vært prioritert ned på Østlandet hvor problemene har vært størst, legger hun til.

Skrøt av høye bevilgninger
Kleppa skrøt imidlertid av rekordhøye bevilgninger til jernbanen, men Tenden er ikke imponert.

– Resultatene uteblir, og vi får heller ikke tilsvarende mer igjen av arbeid på sporet. Det har med lønnsvekst og prisstining å gjøre, legger Tenden til.

Borghild Tenden var også skuffet over at Kleppa ikke tok tak i de store utfordringene.
– Det finnes ikke en gang planer for å løse kapasitets og driftsutfordringene på jernbanen på Østlandet i årene som kommer.

Tenden peker på behovet for full fornylese av infrastrukturen innenfor Oslo S-Lillestrøm/Asker/Ski for å få togene i rute og behovet for en ny tunell gjennom Oslo.

Les mer:
Skuffende og defensivt av Kleppa
Varsler mer togkaos
Borghild Tenden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**