Raja: Vil øke støtten til Islamsk Råd

Vararepresentant på Stortinget, Abid Raja, vil styrke Islamsk Råd i Norge. – Vi trenger et sterkt Råd som har kapasitet og mulighet til å gjøre noe med jødehatet, sier Raja.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Raja tar til orde for flere ressurser til Islamsk Råd.

Raja tar til orde for flere ressurser til Islamsk Råd.
Foto: Venstre

Ifølge Raja er ingen andre organisasjoner bedre egnet til å ha en aktiv dialog med de muslimske samfunnene, slik at holdninger kan endres.

“Hat” har vært tema på et av Rajas mange dialogmøter.
Foto: Frode Fjeldstad

– Hvis du skal gjøre noe med homo- og jødehatet, er vi nødt til å ha muslimene med. Det går ikke an å gjøre noe med dette utenfra. Du kan ikke stå utenfor en moské og skrike at de må endre sitt syn. Det blåser de i. Du må inn å snakke med folk, sier Raja til avisen Vårt Land.

Les VG (2009): Dialogmøte om hat

Tidoble støtten
Nå vil Venstre-politikeren øke statsstøtten til Islamsk Råd for å gi rådet bedre muligheter til å følge bedre med på hva som rører seg i muslimske miljøer. I dag har rådet bare en ansatt, en generalsekretær, som holder oversikten over telefoner, post, skolebesøk, media og mer.

– Det sier seg selv at en person ikke kan håndtere dette. Den rødgrønne regjeringen burde tidoble støtten til Islamsk råd, mener Raja.

Får støtte
Forstander Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund støtter forslaget.

– Jeg har ment det lenge, at det må være en god investering for AS Norge å få et oppegående, representativt, sterkt og kompetent Islamsk Råd Norge. Det tror jeg alle ville være tjent med, sier hun til Vårt Land.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**