Sponheim ny Fylkesmann

Lars Sponheim, avtroppende leder for Venstre og mangeårig stortingsrepresentant for Hordaland, ble utnevnt som Fylkesmann i Hordaland i statsråd fredag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Lars Sponheim. Fra Venstres Landsstyremøte i Oslo 6. mars 2010.

Lars Sponheim fra Ulvik i Hardanger overtar jobben etter Svein Alsaker, som ble pensjonist i år. Sponheim går til jobben med bred erfaring, både som folkevalgt både til storting, fylkesting og kommunestyre. Han er utdannet cand. agric fra tidligere Norges Landbrukshøyskole, og har yrkeserfaring som blant annet rektor og jordbrukssjef.

Fylkesleder Synnøve Handeland er også fornøyd.

Synnøve Handeland

– Dette er flott for Hordaland. Eg har i alle høve forventningar om at Lars vil vera ein god medspelar for lokale styresmakter, særleg i høve innføring av samhandlingsreformen, som set store utfordringar til kommunane, forteller hun. Handeland er varaordfører i Kvinnherad.

Politisk nestleder i Hordaland Venstre, Gunn-Vivian Eide, gratulerer:

Gunn-Vivian Eide profilbilde

– Han er meget godt kvalifisert, og kommer til å gjøre en svært god jobb, tror hun.
– Han vil ha evnen til å finne den rette balansen mellom kommunal “sjølråderett” og nasjonale retningslinjer innenfor miljø- og arealpolitikken. Samtidig får vi en dyktig pådriver for en aktiv regional klimainnsats, håper hun. Eide er tidligere kommunalråd i Bergen, og en av "Bybanens mødre". Bybanen ble vedtatt av Stortinget mens Lars Sponheim var statsråd.

Også Harald Hove, gruppeleder for fylkestingsgruppen til Venstre, føyer seg til gratulantene:

Harald Hove 3

– Dette er selvfølgelig hyggelig for Lars personlig, men også flott for fylket. Hordaland får nå en dyktig og ryddig Fylkesmann, med bred erfaring og gode kunnskaper, mener han. Hove møtte som stortingsrepresentant da Sponheim satt i Bondevik I.

Lars Sponheim. Venstres Landsstyremøte i Oslo 6. mars 2010.

— Det er veldig hyggelig. Nå er jeg lettet og fornøyd. Det har vært et halvt år i vakuum, og nå gleder jeg meg til nye utfordringer, sier Lars Sponheim til TV 2 Nyhetene.

Les mer hos NRK Hordaland, TV2 og Bergens Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**