Nei til Datalagringsdirektivet

Levanger Venstre har levert egen høringsuttalelse om EUs Datalagringsdirektiv. Venstre vil ha et sterkt personvern og krever derfor at Norge bruker reservasjonsretten i EØS-avtalen og reserverer seg mot å innføre direktivet. Tysk høyesterett har tidligere sagt at direktivet strider mot den tyske grunnloven.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Venstre vil ha et sterkt personvern og personvernet innebærer en rett til å ha kontroll over personlige opplysninger om seg selv. Med en innføring av Datalagringsdirektivet i Norge, som pålegger tele- og nettselskap å lagre trafikkdata om borgernes elektroniske kommunikasjon som epost, sms, telefon og internett i inntil to år vil nordmenns personvern bli krenket på det groveste. Levanger Venstre ber om at stortinget sier nei til Datalagringsdirektivet og bruker reservasjonsretten i EØS-avtalen.

Levanger Venstres syn
Internett er et viktig verktøy for å fremme kommunikasjon, handel og samkvem, både i Norge og internasjonalt over landegrensene. Det er viktig å opprettholde et åpent og fritt internett. Levanger Venstre er kritisk til inngripen i infrastrukturen, som for eksempel å føre logger over hvilke data brukerne sender. Myndigheter skal ikke ha adgang til å filtrere internett, med unntak av overgrepsbilder av barn.

Med en innføring av Datalagringsdirektivet i Norge, som pålegger tele- og nettselskap å lagre trafikkdata om borgernes elektroniske kommunikasjon som epost, sms, telefon og internett i inntil to år, vil nordmenns personvern bli krenket på det groveste.

Levanger Venstre ber derfor om at det blir sagt nei til å implementere Datalagringsdirektivet i Norge, og at man benytter seg av reservasjonsretten i EØS-avtalen.

Her finner du hele høringsuttalelsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**