Demokratikurs for innvandrere

Fylkesråd for Venstre, Annikken K. Haraldsen, vil legge grunnlaget for et innvandrerråd i Nord-Trøndelag. Derfor inviteres det nå til kurs i demokrati og organisasjonsvirksomhet rettet mot innvandrere og innvandrerorganisasjoner i fylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Annikken Kjær Haraldsen

Foto: Fotograf Hatterem

Det legges opp til to kurskvelder, mandag 22. mars i Namsos, og dagen etterpå i Steinkjer. Dette retter seg primært mot innvandrere som ønsker å være med å bestemme, men også andre som arbeider med integrering og medbestemmelse.

Med seg på denne satsingen har fylkesråd Annikken Kjær Haraldsen fått med seg kommunene Namsos og Steinkjer, Toleranse Nord-Trøndelag og KIM — Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene. Kjær Haraldsen har ansvar for inkludering.

— For å legge grunnlaget for et innvandrerråd i Nord-Trøndelag har vi fått utviklet kurset i demokrati og organisasjonsvirksomhet i samarbeid med AOF Midt-Norge. I tillegg vil det bli orientert om arbeidet med innvandrerrådet, samt om arbeidet i kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene, sier Kjær Haraldsen.

Innvandrerrådet skal etter planen oppnevnes av fylkestinget i juni i år. 12. april er det planlagt et allmøte i Steinkjer der det skal velges 4 representanter med innvandrerbakgrunn som vil bli foreslått oppnevnt av fylkestinget. I tillegg skal en fylkestingsrepresentant være med i rådet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**