-Kommunene må få ansvaret for barnevernet

-Det er noe totalt uhensiktsmessig i at det finnes to ulike forvaltningsnivåer som skal gi barn nødvendig hjelp og tiltak, sier Venstres Per A. Thorbjørnsen. Han leder levekårsstyret i Stavanger kommune. Han krever nå at hensynet til barna blir satt i sentrum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Per Thorbjørnsen

Foto: Frode Kleppe

Thorbjørnsen er skuffet over at regjeringspartiene stemte mot da Venstre tok saken opp i Stortinget.
– I Fafo-rapporten (rapport 2009:41) kommer det fram at det kommunale og statlige barnevernet har store samarbeidsproblemer. Rapporten viser at Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) er i ferd med å bli en byråkratisk, ressurskrevende organisasjon som ikke på langt nær bidrar godt nok til at de mest sårbare barna får den hjelpen de bør få og har krav på. Venstre er opptatt av at kommunene må få et helhetlig ansvar for barnevernet og mener nedleggelse og overføring av Bufetats oppgaver regionalt er noe som nå må vurderes, sier han.

Thorbjørnsen slår fast at Venstre ikke tror at noe system skal ha lov å overleve seg selv, når det viser seg at oppgavene ikke løses til det beste for de som trenger det. -Todelingen av det norske barnevernet ble innført i 2004. Vi bør nå forlate denne modellen så raskt som overhodet mulig. Det er nok å konstatere hvordan situasjonen i dag faktisk er.
-Barna ville i større grad få et helhetlig tilbud som er lokalt forankret. I Stavanger kommune er vi klare til å påta oss en slik oppgave. Vi mangler bare en regjering som vil gi oss denne tilliten, sier Thorbjørnsen.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**