Åpenhet i lokaldemokratiet — Venstre går foran

Venstres forslag om lobbyregister ble nedstemt i Stortinget forrige uke. Det var leit, for det er viktig med gjennomsiktighet i folkevalgte organer. Vi kan imidlertid gjøre noe selv i Lillesand, for det er en rekke parter som også her ønsker å påvirke beslutninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Petter Natanael Toldnæs

Foto: Marcus Kjeldsen

Lillesand Venstre har derfor besluttet at vi fra og med 19.03.2010 vil loggføre alle henvendelser vi får direkte om politiske saker rettet mot våre folke- og tillitsvalgte. Vi tror åpenhet og gjennomsiktighet vil styrke velgernes tillit til lokaldemokratiet.

På våre nettsider vil loggen oppdateres ukentlig. Her vil det ligge en komplett oversikt over alle som har vært på besøk i gruppemøtene, ringt direkte, sendt e-post eller på annen måte tatt direkte kontakt med Venstres representanter. Henvendelser i saker som er unntatt offentlighet i offentlig praksis, vil selvsagt heller ikke bli logget hos oss.

Kristiansand Venstre vedtok et lignende regelverk forrige uke, og vi oppfordrer alle lokalpartier av alle farger i hele landet til å gjøre det samme.

Petter Natanael Toldnæs
Leder, Lillesand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**