Forlanger ekstra formannskapmøte etter lovbrudd

Varaordfører Runolv Stegane (V) sendte onsdag brev til ordfører Kari Ask med krav om ekstra møte i formannskapet. Bakgrunnen for dette er problema som har oppstått rundt bygging av hytter i områder uten godkjent regulertingsplan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Valgbilde

Foto: Knut Arne Jenssen

Steganes brev til ordføreren:
KRAV OM EKSTRA FORMANNSKAPSMØTE

I kommunestyrets møte 18.02. ble det, mot slutten av møtet, lagt på bordet et brev fra Fylkesmannen i Buskerud. I brevet går det fram at Sigdal kommune siden 1998 har brutt lovverket ved behandling av en rekke byggesaker ved hytteutbygging på vestsida i Eggedal.

Det går fram av brevet at kommunen har gitt byggetillatelser i ca. 20 områder uten å ha lovlige reguleringsplaner. Resultatet er at at kommunen nå er fratatt muligheten til å gi nye byggetillatelser for hytter og veger i disse områdene.

Dette er alvorlig. Det er også svært alvorlig at Sigdal formannskap og Sigdal kommunestyre ikke har blitt orientert om lovbruddene som har pågått i vel 10 år.

Det går fram av Fylkesmannens brev at administrasjonen har kjent til ulovlighetene i lang tid. Verken formannskapet elller kommunestyret har blitt orientert, til tross for at kommunen i brev av 25. juni 2009 bad Fylkesmannen om hjelp til avklaring av diverse reguleringsplaner i Frøvoldseterområdet. Det har også vært drøftingsmøter med Fylkesmannen i 2009 uten at det har blitt informert om disse saksbehandlingstabbene.

Nå er det nødvendig å handle raskt. Vi må komme i konstruktiv dialog med Fylkesmannen og (ikke minst) de berørte grunneierne. Det er grunneierne som nå blir skadelidende av kommunens handlemåte. Derfor ber jeg om at det kalles inn til et ekstra formannskapsmøte umiddelbart.

Runolv Stegane
gruppeleder Venstre


Oppslag Bygdeposten

Oppslag Drammens Tidende

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**