Vil omfordele barnetrygden

NRK melder idag at mange foreldre setter barnetrygden på sparekonto. Fire av ti foreldre sparer mer enn 500 kroner til barna hver måned. Men ikke alle har råd til å spare. Venstre vil opprettholde barnetrygden som en universell ordning, men vil omfordele den slik at den blir mer målrettet og rettferdig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Ved en slik omfordeling vil de med lav inntekt få økt barnetrygd mens de med høyest inntekt får mindre netto barnetrygd.

 Venstre vil omfordele barnetrygden

Venstre vil omfordele barnetrygden
Foto: Kristin G Langaker

En undersøkelse Synovate har gjort for DnB NOR viser at 40 prosent av norske foreldre sparer over 500 kroner, mer enn halve barnetrygden, til hvert av barna sine hver måned.Men ikke alle har råd til å fylle opp barnas bankkonto.

— Det er en gruppe som er enslige, og kun har en inntekt. De har ikke anledning til å sette av så store beløp. De trenger faktisk pengene hver måned, sier forbrukerøkonom Sissel Jørgensen i DnB NOR til NRK.

Omfordele
Venstres nestleder Trine Skei Grande synes det er flott at foreldre har muligheten til å spare til sine barn.

— Men vi ser at vi har en støtteordning i barnetrygden som fordeles veldig jevnt. mens vi vet at de som mottar den har veldig ulik økonomi. Ventre mener vi bør ta noen grep for å gjøre barnetrygden mer rettferdig. Det må være et mål at alle får muligheten til å kunne prioritere barna sine, sier Skei Grande til NRK.

Hun ønsker inntektsgradering eller en annen mekanisme som fordeler barnetrygden mer rettferdig enn slik den er i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**