Pølse i vaffel-parti nummer 1

“Min drøm er at Venstre bør bli Pølse-i-vaffel-parti nummer 1. For uten det hadde ikke hundretusenvis av nordmenn fått spille fotball, marsjert i korps eller sett dårlige Sponheim-parodier i lokalrevyen. Det er pølse-i-vaffel-lagerne som får samfunnet vårt til å gå rundt,” sa leder i Østfold Unge Venstre Per Magnus Finnanger Sandsmark til landsstyrene i Venstre og Unge Venstre i helgen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Gode liberalere,

Jeg er fra Østfold og det er jeg stolt av. For til tross for at Østfold er det fylket med flest deprimerte og alltid har over halvparten av deltakerne i reality-tv-serier som Charterfeber fins det lyspunkt i Østfold.

Vi er tross alt det fylket med flest solskinnsdager, og ikke bare det: Ikke noe annet fylke har flere aktive i idrettslag, ikke noe annet fylke har hatt flere deltakere i Grand Prix, ikke noe annet fylke har flere medlemmer av Bygdeungdomslaget, ikke noe annet fylke har flere velstelte herregårder og sist, men ikke minst, ingen er flinkere til å betale NRK-lissensen sin enn østfoldingene.

Dette varmer selvfølgelig enhver kulturpolitikers hjerte, men det viktigste i en østfoldkulturpolitikers hjerte er likevel pølse i vaffel. For jeg vil driste meg til å si at uten pølse i vaffel stopper Østfold, og for så vidt uten pølse eller vaffel stopper resten av landet. Derfor er min drøm at Venstre i 2011 bør bli Pølse-i-vaffel-parti nummer 1. For uten pølse, vaffel eller pølse i vaffel hadde ikke hundretusenvis av nordmenn fått spille fotball, marsjert i korps eller sett dårlige Sponheim-parodier i lokalrevyen. Det er pølse-i-vaffel-lagerne som får samfunnet vårt til å gå rundt.

Men kultur-, idretts- og organisasjonslivet går ikke rundt av bare dugnad, pølser og vafler. Og det er her våre lokal- og fylkespolitikere har et ansvar. Fram mot 2011 må vi dele gode ideer for å støtte opp om samfunnets støtter. Østfold Unge Venstre har foreslått at fylkeskommunen bør arrangere en frivillighetsfestival der alle som driver med frivillig aktivitet kan møtes, ha det gøy sammen og få rekruttert nye aktive. Jeg vil gjerne høre andre ideer fra resten av landet.

Mitt håp er altså at Venstre bør bli pølse i vaffels største forsvarer. Det hadde vært fett.

Har du ideer til god idretts-, kultur- eller frivillighetspolitikk? Ta kontakt med Per Magnus Finnanger Sandsmark ([email protected] eller 951 48 331).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**