Defensivt av Kleppa om togkaos

I dag hadde samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) en redgjørelse om regjeringens håndtering av togkrisen. Kleppa brukte taletiden på å skylde på Bondevik II regjeringen. – Nå sitter de rødgrønne på femte året. Alle skjønner at en regjering som satt fire år ikke har skylden for det passasjerene opplever nå, uttaler Venstres Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Dessverre lover ikke dette godt for de reisende. Når man skylder på andre tar man ikke ansvar. Jeg frykter nå det ikke blir gjort nok for å rydde opp i togkaoset, advarer Venstres Borghild Tenden.

– Vi har allerede sett eksmpler på at ressursene har vært prioritert ned på Østlandet hvor problemene har vært størst, legger hun til.

 Regjeringen tar ikke ansvar for å rydde opp i togkaoset mener Venstre

Regjeringen tar ikke ansvar for å rydde opp i togkaoset mener Venstre
Foto: MK

Skrøt av høye bevilgninger
Kleppa skrøt imidlertid av rekordhøye bevilgninger til jernbanen, men Tenden er ikke imponert.

– Resultatene uteblir, og vi får heller ikke tilsvarende mer igjen av arbeid på sporet. Det har med lønnsvekst og prisstining å gjøre, legger Tenden til.

Borghild Tenden var også skuffet over at Kleppa ikke tok tak i de store utfordringene.
– Det finnes ikke en gang planer for å løse kapasitets og driftsutfordringene på jernbanen på Østlandet i årene som kommer.

Tenden peker på behovet for full fornylese av infrastrukturen innenfor Oslo S-Lillestrøm/Asker/Ski for å få togene i rute og behovet for en ny tunell gjennom Oslo.

Les mer:
Skuffende og defensivt av Kleppa
Varsler mer togkaos

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**