At du tørr!

Dette ble jeg provosert av, sier Brita Kleven Thorsvik som i dag har sendt et svarinnlegg til John Hermann fra FrP, til Verdalingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


I Verdalingen den 09.03 – dagen etter kvinnedagen, harselerer John Hermann FrP med bestemmelsene om at begge kjønn skal være representert i ulike styrer og råd. Dette gjør en representant for FrP som har 5 menn og ingen kvinner i kommunestyret! Når vi nominerer til kommunestyret mener jeg det er viktig å ta hensyn til både geografi, yrkesbakgrunn, alder og kjønn. Er det ikke viktig for FrP å ta hensyn til kjønn? Er ikke John Hermann enig i at kvinner og menn i noen tilfeller representerer ulike måter å tilnærme oss en sak på? Skal vi få frem mangfoldet og de gode ideene er det viktig at også menn er representert med minst 40 %.

Et nærliggende eksempel er barneavdelinga på Sykehuset Levanger. Med flere kvinner blant de som har foreslått drastiske endringer, tror jeg ikke tanken ville ha oppstått engang! Og hva med fødeavdelingene om bare menn skulle ha bestemt?

Nei, John Hermann. Det er bra at vi har fått regler om 40 % representasjon for begge kjønn. Et demokratisk overgrep, sier du. Overgrep mot hvem? Urealistisk, sier du. Menn og kvinner er likeverdige som politikere — derfor er det ikke urealistisk dersom viljen til å satse på både kvinner og menn, er tilstede. Er viljen der i FrP?

Verdal, 09.03.10
Brita Kleven Thorsvik, gruppeleder for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**