Frykter rødgrønn nedlegging av Kalvskinnet skole

I morgen skal formannskapet behandle forslag til ny organisering av Kalvskinnet og Ila skole. – Hvis de rødgrønne fjerner rektor og gjør om Kalvskinnet til en 1.-4. skole, slik det nå ser ut til, frykter jeg at vi om få år ikke lenger har en offentlig skole i sentrum av Trondheim, sier Venstres gruppeleder Jon Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Kalvskinnet skole

Foto: adressa.no

I forbindelse med budsjettbehandlingen i desember foreslo de rødgrønne å spare over 2 millioner på å få felles ledelse mellom Ila og Kalvskinnet skole. Forslaget som nå foreligger for å imøtekomme dette innsparingskravet, er at Kalvskinnet skal gjøres om til en 1.-4. skole, at Kalvskinnet og Ila får felles ledelse, og at Birralee International School får leie større arealer av skolen.

Vi trenger barnefamilier i sentrum
– Min frykt er at dette kan føre til at foreldre velger bort Kalvskinnet skole, enten gjennom å søke seg til andre skoler, private eller offentlige, eller ved å flytte til andre deler av byen. Vi ønsker oss barnefamilier i sentrum, og vi ønsker at alle skal få et likeverdig skoletilbud uansett hvor i byen de bor, derfor vil vi også stemme imot å foreta endringer, både når det gjelder å slå sammen ledelsen med Ila og det å redusere antall trinn på skolen, sier Gunnes.

Jon Gunnes

Foto: Rune Kongsro

I formannskapet i morgen vil Venstre, Høyre og Frp fremme forslag om å beholde skolen som den er i dag, og samtidig vil de også foreslå at denne saken løftes opp til bystyrebehandling.
– Dette er ikke lenger en ren økonomisak som handler om hvordan vi organiserer drifta av to skoler, dette handler om vi vil ha en skole på Kalvskinnet eller ikke på sikt, og derfor må den løftes opp til behandling i bystyret, sier Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**