Uttalelse: Ansvarlig kraftpolitikk

Norge har ingen kraftkrise, men Venstres landsstyre mener prisforskjellene mellom landsdelene er for stor.
En start av de mobile gasskraftverkene i midt-Norge for å jevne ut prisene er dyrt og miljøskadelig. Venstres landsstyre vil advare mot dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Venstres landsstyre ønsker følgende tiltak for å jevne ut prisforskjellene mellom landsdelene:

– Utbygging av strømlinjenettet. Et godt forsyningsnett vil jevne ut prisforskjellene på elektrisitet mellom landsdelene. Det har for eksempel gått tregt i planleggingen av den nye kraftlina mellom Fardal og Ørskog på grunn av konflikter mellom Statnett som vil legge heie lina i luftkabel og verneinteressene som vil ha linjen i jord- eller sjø-kabel. Lignende konflikter finner en også i Hardanger og i Nordhordland. Venstre mener det er fullt mulig å få til et kompromiss mellom interessene, slik at linjene blir kablet i jord eller sjø gjennom de mest sårbare områdene.

– Enøkinvestering for å senke forbruket. Venstres landsstyre ønsker større Enova-innsats for bedrifter, offentlige og private slik at forbruket kan minskes.

– Ny fornybar produksjon. Venstres landsstyre ønsker en prioritering på utbyggingen av vindkraft og småkraftverk: De landsdelene som har mest anstrengt kraftsituasjon må få bygge først.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**