Behold Vinmonopolet i sentrum

-Venstre vil gå inn for å beholde vinmomopolet i Levanger sentrum. Jeg kan ikke se hva slags politikk det ligger i å legge Vinmonopolet til andre steder enn i sentrum, sier Karl M Buchholdt, leder i Levanger Venstre. Vinmonopolet ønsker å flytte til Magneten når leiekontrakten går ut neste sommer, men dette er avhengig av vedtak i kommunestyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Vi trenger en handlekraftig sentrumspolitikk og vinmonopolet er en viktig del av kommunesenteret, sier Buchholdt. De siste dagene har det pågått en lengre diskusjon på nettsamfunnet facebook om polet skal ligge i sentrum eller på Magneten.

-For oss handler denne diskusjonen om hvordan Levanger sentrum skal være en levende by, sier Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre. Han har forståelse for en del markedsmessige vurderinger for å flytte Vinmonopolet til Magneten, men legger til; -Jeg synes ikke det er riktig at en statsdrevet monopolbedrift skal drive rent markedsøkonomisk. Jeg savner et reelt politisk, sosialt og næringsmessig perspektiv når vi først har et statsdrevet Vinmonopol, sier Buchholdt.

Egen sentrumsplan
Levanger Venstre har foreslått flere tiltak for et mer levedyktig sentrum. Blant annet har partiet ønsket en helhetlig plan for trehus, og ønsker å beholde stadion som en grønn lunge. Levanger Venstre har også utarbeidet en egen plan for hvordan sentrum bør disponeres arealmessig. Den planen finner du her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**