Politiet må oppdatere og samordne sine dataverktøy!

Dersom vi ønsker et effektivt politi må vi som politikere sørge for at de samtidig får oppdaterte og enklere tilgjengelige dataverktøy som går på tvers av politigrenser. I dag er desverre situasjonen slik at politiet har et uttall ulike datasystem som ikke snakker med hverandre, som er bygget på ulike plattformer og som har ulik funksjonalitet og i tillegg er mange tildels lite brukervennlige og krevende rent opplæringsmessig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Politiet må oppdatere og amordne sine dataverktøy!

Politiet må oppdatere og amordne sine dataverktøy!
Foto: Microsoft

Manglende samordning av data medfører også ulike rapporteringsdata og unødvendig mye tidsbruk til å svare på sentrale henvendelser om måltall osv. I tillegg blir manglende samordning av data fort en risikofaktor dersom man må søke gjennom ulike datasystem for å få med eg data fra andre politidistrikt.

Politidirektøren må straks sette igang en full gjennomgang av politiets dataverktøy slik at politiet får et enkelt, samordnet og effektivt dataverktøy bygget på samme lest. Et nytt, moderne og fremtidsrettet dataverktøy kan gjerne være inndelt i tre ulike tilgangsnivå og ivareta interessene lokalt, politidistriktsnivå og sentralt nivå når det gjelder tilgang på data, økonomi, statistikk osv., men først og fremst må det til en vesentlig forenkling og enhetlig funksjonalitet mellom de ulike datasystemer som letter og sikrer den enkelte politikvinne og manns hverdag, og derigjennom også ivaretar publikums sikkerhet på en god måte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**