Slutt på høye nattakster

Fra og med 1. mars kan du bruke vanlige sporveisbilletter på nattbuss og nattrikk. Venstre fikk i fjor gjennomslag for at samme pris skal gjelde hele døgnet. Nå trer vedtaket i kraft.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Nå er det slutt på å betale i dyre dommer for billetten hvis man skal hjem med buss eller trikk sent på natten. Heretter kan du bruke månedskort eller andre periodebilletter, eller en vanlig enkeltbillett kjøpt på automat eller hos Narvesen.

Det var i Oslo-budsjettet for 2010 at Venstre fikk gjennomslag for at de samme billettpriser nå også skal gjelde om natten. I dag har Ruter sendt ut en pressemelding som stadfester at kollektivselskapet forholder seg til vedtaket:
http://ruter.no/Presse/Pressemelding/Dag-og-natt-med-samme-billett/

Toril Berge

Foto: Reidar Lerdal

Leder i Oslo Venstre, Toril Berge, er glad for at vedtaket gjennomføres som planlagt.

– Når månedskort og andre periodekort gjelder hele døgnet, blir disse enda mer attraktive, understreker hun. – Og har folk først periodekort, blir det enda mer fristende å ta trikk, buss eller bane i stedet for å kjøre bil på den enkelte reise.

Venstre gikk i 2007 til valg på å senke prisen på månedskortet betydelig. Valgkampsaken ble gjennomført allerede i 2008, da månedskortprisen ble satt ned til 550 kroner for fullprisbetalende og 330 kroner for studenter. Siden har prisene kun vært justert i tråd med generell prisstigning.

Oslo har de senere år opplevd en formidabel vekst i kollektivtrafikken, og tilsvarende reduksjon i biltrafikken. Venstre har de siste årene sørget for å styrke kollektivbevilgningene ved hvert eneste kommunebudsjett. Dette har blant annet ført til femminuttersruter på trikken, timinuttersrute på T-banen og billigere månedskort.

– Kollektivtrafikk kommer fremdeles til å stå høyt på Venstres agenda, forsikrer Toril Berge. – De gode resultatene gir oss bare inspirasjon til å fortsette jobben som er påbegynt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**