Gran Venstre ønsker ny utredning av trasevalg for riksvei 4

I forbindelse med høringsuttalelsen til kommuneplanens arealdel i Gran foreslår Gran Venstre at spørsmålet om trasevalg for den planlagte riksveg 4 bør utredes på bytt i lys av endrede nasjonale føringer relatert til plan- og bygningsloven og økt fokus på jordvern. Dette var også et sentralt tema som fremkom under møtet om jordvern som Gran Venstre arrangerte den 8. februar. Selve høringsuttalelsen finner du her:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det vises til kommunens brev av 07.01.2010 hvor kommuneplanens arealdel er lagt ut på en ny høringsrunde og offentlig ettersyn. Gran Venstre vil med dette avgi følgende høringsuttalelse:

Innledningsvis viser vi til vår høringsutalelse den 24.08.08 hvor vi påpekte at hovedvekten av boligtilveksten skjer rundt sentrumsnære strøk med mulighet for miljøvennelige løsninger, som fjernvarme og en god infrastruktur med kollektive løsninger. Vi mener likevel at det kan åpnes for en videreutvikling i eksisterende grender. I den forbindelse etterlyser vi et mer aktivt engasjement fra kommunens side når det gjelder å legge til rette for bio-fjernvarme og bruk av andre alternative energikilder.

Spørsmålet om hyttebygging rundt Sortungen H1 og H2 på Veståsen bør tas ut av planen bl.a. av hensyn til bevaring av fugle- og dyreliv og vern av biologisk mangfold. Når det gjelder Øståsen, mener vi at det kan åpnes for hyttebygging i Lygna-området (i vest/sør) og Steinsjøen (Sagvollen) forutsatt nødvendige konsekvensutredninger bl.a. mht biologisk mangfold. Resterende område av Øståsen bør tas ut av planen for i størst mulig grad beholde sammenhengende uberørt skog- og friluftsområde.

I saksutredningen er det under avsnittet om utbyggingsmønster, klima og energibruk bl.a. vist til kommunedelplanen for energi og klima. Gran Venstre gir full tilslutning til det som er anført i dette avsnittet, men vil påpeke at dette i større grad bør synliggjøres og innarbeides i bestemmelsene og retningslinjene for kommuneplanens arealdel.

Videre vil vi foreslå at spørsmålet om trasevalg for den planlagte nye riksveg 4 bør utredes på nytt i lys av endrede nasjonale føringer relatert til plan- og bygningsloven og økt fokus på jordvern. Dette også i lys av at Gran kommune er erklært å være en grønn kommune.

For styret i Gran Venstre

Hanne Magnussen
Leder
Knut Viset
Nestleder/sekretær

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**