Dobbeltmoralsk av Høyre og KrF

– Det er dobbeltmoralsk av Høyre og KrF å på nasjonalt plan kritisere regjeringen for at det sitter for mange barn i asylmottak samtidig som Bergen, styrt av de samme partiene, ikke tar imot antallet flyktninger staten ber dem om, sier bystyrerepresentant for Venstre, Idun K. Bortne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Asyls flytning immigrasjon

– Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har bedt Bergen kommune om å bosette 400 flyktninger inkludert 50 enslige mindreårige i 2010. I bystyremøtet på mandag kommer flertallet i bystyret bestående av byrådspartiene Høyre og KrF samt FrP til å gå inn for å bosette bare 250 inkludert 30 enslige mindreårige, sier Bortne.

– Høyre og KrFs kritikk mot at barn blir sittende for lenge i asylmottak blir fullstendig kraftløs når en av de største byene disse to partiene selv styrer ikke vil bosette barn som igjen fører til at flere barn blir sittende lenge i asylmottak, sier Bortne.

– Venstre vil på mandagens bystyremøte i vert fall foreslå å imøtekomme IMDIS anmodning om å bosette 50 enslige mindreårige. Dette er en svært sårbar gruppe som det er viktig å få bosatt og integrert i et trygt lokalmiljø, sier Bortne.

Idun Bortne

– Jeg synest det er forkastelig av Høyre og KrF å bruke disse asylbarna til å score billige politiske poenger når de selv er medansvarlig for at de blir sittende alt for lenge i asylmottak, avslutter Bortne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**